SO KOEWL: Marielle

Wanneer je het persoonlijk houdt, krijg je ook meer betrokkenheid en interactie.

Marielle Wielheesen kennen we natuurlijk allemaal van Furnlovers, dé blog voor iedereen die gek is op design en interieur. Hoe is het allemaal begonnen? Wat heeft Furnlovers tot zo’n groot succes gemaakt? Wat zijn haar tips en hoe heeft ze zelf haar huis ingericht? Ze heeft inmiddels de muren in de woonkamer alweer van een nieuw kleurtje voorzien en is de rest tot in de puntjes verzorgd. Ook wil ik bijknuffelen met Gin, dus, je begrijpt het al, alle reden om eens bij haar langs te gaan! Laten we bij het begin beginnen. Furnlovers, hoe is het avontuur begonnen? Tijdens mijn Hbo-opleiding heb ik stage gelopen bij Eyoba.nl, een online woonwinkel. Na een aantal maanden zocht ik nog meer uitdaging en heb ik met destijds mijn stagebegeleiders gesproken over nieuwe plannen en taken. Zo ontstond Furnlovers. We wilden mensen inspireren met de mooiste huizen, interieurstijlen en trends. Na mijn stage ben ik gaan werken bij Furnlovers en uiteindelijk ben ik ook op papier mede-eigenaar van het bedrijf geworden. Op het moment doe ik het dus samen met mijn toenmalige stagebegeleiders Yoshua en Bart, hebben we een editor voor de video’s en een tekstschrijver in dienst. 

Had je van tevoren verwacht dat het zo zou groeien en zo’n succes zou worden? Je weet het natuurlijk nooit, want ik wist nog niet heel veel over social media, bloggen en het ondernemen zelf. Maar je hoopt wel dat het een succes wordt! Op het begin groeide we ook heel erg hard en dat was natuurlijk superleuk! Maar op een gegeven moment hadden we wel een dipje qua het groeien op Instagram bijvoorbeeld. Ik vond het toen wel erg lastig, want ik wist niet waar het aan lag (ik denk iets met het stomme algoritme van Instagram 😉 ). Nu gaat het weer mega goed en groeien we weer enorm. Ook weten we nu veel meer over de juiste strategieën, weten we wat werkt en wat niet en werken we écht continu met een visie en doelen. Dus nu geloof ik er zeker in dat het succes groter wordt.

Waar ben je het meest trots op van alles dat je tot nu toe hebt bereikt? Ik ben het meest trots op het feit dat Furnlovers zo snel is gegroeid tot een inspiratieplatform waar we wereldwijd mensen mee inspireren. Maar ook dat Furnlovers een onafhankelijk bedrijf is waar ik heel veel van heb geleerd. Wat ik ook al vertelde, het ondernemen is echt iets nieuws voor me, maar ik vind het wel erg leuk! Gelukkig heb ik Yoshua en Bart naast me waar ik veel van leer en waar ik continu meer spar. Ik denk dat ik door Furnlovers meer durf en doe, in plaats van afwacht.

Iets anders waar ik ook trots op ben is dat uit Furnlovers een ander bedrijf is ontstaan: SocialConnectors. Sinds vorig jaar hebben we deze agency gelanceerd. Een agency die specifiek interieur influencers helpt aan leuke opdrachten, maar ook blogs, fotografie, social media en meer. Zijn jullie lang opzoek geweest naar een woning voordat jullie voor dit appartement kozen? Eigenlijk viel het heel erg mee! We hebben nog een tijdje in Arnhem gewoond in een herenhuis, maar dat beviel toch niet zo (iets met een oud en ’s winters héél koud huis). We hadden dit appartement in Duiven al op het oog, maar hoorden daarna dat het al was verhuurd. Toen we gingen kijken naar een ander appartement in hetzelfde complex, vroeg ik nog een keer of het écht weg was (waarom ik het vroeg weet ik eigenlijk ook niet, haha), maar toen vertelde ze dat het niet was doorgegaan. Vervolgens zijn we snel naar dit appartement gaan kijken en hebben we het gekregen!

Maakte je kennis en connecties het inrichten van jullie eigen huis juist makkelijker of moeilijker? Makkelijker! Ik wist precies wat ik wilde, maar als ik nu foto’s terugzie van hoe het er op het begin uit zag, was het toen nog wel heel leeg. Ik vind dat we nu meer sfeer in huis hebben. Dus het duurt ook wel eventjes voordat je alles helemaal naar je zin hebt, ookal heb je kennis en connecties. Aan de andere kant is het een stukje lastiger, want ik wil dus al snel iets nieuws… Tijdens het opnemen van de Furnlovers Hometours zie ik zoveel moois en dan denk ik “oh dat wil ik ook!!!”. Ook met deze groene muur bijvoorbeeld. En de zwarte muur in de keuken trouwens ook. 

Wat is je lievelingsplek in huis en waarom? Ik denk toch de woonkamer! Je kijkt van je af en het is gewoon ook zo’n gezellig plekje. Maar ik vind het ook heel fijn om met vrienden aan de tafel te borrelen en een spelletje te spelen bijvoorbeeld. 😉 

En nu, de muren van half blauw en wit naar donkergroen en zwart. Waren jullie toe aan iets nieuws? Ik was bij Judith van Huizedop aan het filmen en zag toen haar prachtige donkere muur. Toen ik thuiskwam liet ik het gelijk aan Joey zien. Hij was ook super enthousiast! De kleur vonden we wel lastig, want het verfmerk heeft zoveel keuze. Maar toen heb ik aan het bedrijf gevraagd wat zij me zouden aanraden. We wilden namelijk een groen- of grijstint. Uiteindelijk is dit het geworden en ben ik er super blij mee! Eerst hadden we een hele groot pallet aan de muur hangen (bijna 3 meter breed), waar allemaal plantjes aan hingen. Ook heel leuk, maar de planten gingen al vaak dood en op een gegeven moment dacht ik ‘weg ermee’. Tijd voor iets nieuws! Heb je verder nog dingen die je graag aan wilt pakken of veranderen in huis? Het liefst de hele keuken en badkamer, maar het is een huurappartement dus dat vind ik eigenlijk zonde. Eigenlijk hebben we al te veel veranderd… want de keuken was eerst ook anders. Wij hebben er een nieuw keukenblad op geplaatst, de bovenste hangkastjes weggehaald, de deurtjes geverfd… Wat we nog wel gaan aanpakken is ons balkon. Dat ziet er nu namelijk echt mega saai en droevig uit. Het is geen groot balkon, maar ik weet zeker dat we daar wel iets leuks van kunnen maken.

Welk item is je het meest dierbaar en waarom? Ik heb niet echt een heel dierbaar item, maar wat ik wel mooi vind is de IXXI boven de blauwe kast. Deze foto heb ik gemaakt in Cuba, tijdens een vakantie waar Joey en ik waren. Die vakantie betekent wel heel veel voor me, dus ja, ik vind het een mooie herinnering! Had Joey veel inbreng in huis? Waren er dingen die hij per se wilde terugzien in huis? Ja, dat heeft ‘ie zeker, maar gelukkig zijn we het ook eigenlijk altijd wel met elkaar eens! Zoals laatst wilde hij graag een landkaart voor aan de muur, dus dan bestelt hij die ook gelijk (hij hangt ‘m overigens niet gelijk op, haha). En ik vind het dan ook weer leuk! Verder vond Joey natuurlijk een goede tv belangrijk, maar dat vind ik ook wel fijn, haha.Hoe zie je de toekomst? Op persoonlijk vlak en de toekomst van Furnlovers? Als ik aan de toekomst denk en aan waar wij wonen gaan wij sowieso verhuizen. Joey en ik willen ooit een mooie boerderij kopen die we dan helemaal kunnen verbouwen naar onze eigen smaak, maar dan met behoud van de oude details. Dat we heerlijk de ruimte hebben, ook bijvoorbeeld voor de spullen van de webshop, De Designschuur, die ik samen met mijn vader heb.

Wat betreft Furnlovers hoop ik natuurlijk dat we nog meer groeien! Vooral ons YouTube kanaal willen we dit jaar echt een boost gaan geven en daar zijn we dan ook vrijwel dagelijks mee bezig. Elke video analyseren we en zo brainstormen we over nieuwe series, ideeën en samenwerkingen. Misschien ooit wel iets met onze eigen producten, een langdurige campagne met een merk, internationaal… genoeg plannen! Ook gaan we ons team de komende jaren uitbreiden. Larissa is bijvoorbeeld momenteel onze editor, maar zij gaat na haar studie ook bij ons werken. Superleuk! En zo wil ik steeds meer mensen om ons heen ‘verzamelen’ die goed bij Furnlovers passen en die het bedrijf ook weer sterker maken. Tegen die tijd zal ik me ook iets meer focussen op SocialConnectors.Wat heb je nog te dromen? Voor Furnlovers is mijn droom om internationaal ook succes te hebben en zo steeds groter te worden! Bij SocialConnectors wil ik de tofste campagnes creëren in samenwerking met bedrijven, zodat we andere interieur influencers daarmee kunnen helpen. Tot slot. Heb je tips voor beginnende bloggers? Interieurlovers die hun interieurblogs ook graag tot een succes willen brengen? Een tip die mega belangrijk is in deze tijd is om te kijken naar wat jou uniek maakt. Straal dat ook uit op jouw blog en social media account(s). Waarom ben jij uniek? Als je een persoonlijk account hebt, zou ik het ook persoonlijk maken in bijvoorbeeld de description bij je foto’s en in je blogs. Dat is soms nog weleens lastig bij ons, omdat men bij Furnlovers niet één persoon volgt, maar een ‘platform’. Wanneer je het persoonlijk houdt, krijg je ook meer betrokkenheid en interactie.

Daarnaast zou ik ook mee willen geven om altijd actief te blijven bloggen. Als je onregelmatig blogt zul je ook niet stabiel groeien. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je wekelijks één tot twee blogs publiceert. Wat is Marielle toch een koewle chick en wat was het een feestje om bij haar in huis te mogen kijken -ze had ook nog eens taart!- en haar alles te vragen wat ik wilde weten. Vind jij haar huis ook zo prachtig ingericht?