Lauw warme geitenkaas en peer salade

Zit je met de gebakken peren? Verwerk ze dan in dit lekkere recept…

Dit is echt een lekker recept om met alle smaken van de herfst toch een beetje licht te eten. Maak deze lekkere lauw warme geitenkaas en peer salade nu makkelijk zelf!

Ingrediënten:

  • rol geitenkaas
  • 3 peren
  • krulsla
  • spekjes
  • volle hand spinazie
  • kastanje champignons
  • handje walnoten

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • sap van een halve citroen

Bak in een pan de spekjes en voeg hier vervolgens de kastanje champignons aan toe. Bak vervolgens in deze pan ook de spinazie mee tot deze is geslonken. Naar smaak peper toevoegen.

Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd ondertussen de peren in kwarten, verwijder het klokhuis, maar schil de peren niet. Bak de peren tot ze een licht bruin kleurtje hebben gekregen en haal deze uit de pan om een beetje af te koelen. Deze pan kun je nu gebruiken om de geitenkaas te bakken. Snijd de rol  geitenkaas in plakken en bak deze goudbruin in een scheutje olijfolie.

Leg de sla op het bord, serveer hier vervolgens de spekjes, champignons en spinazie overheen, gevolgd door de peren en de gebakken geitenkaas. Meng alle ingrediënten bij elkaar voor de dressing en giet deze over het geheel. Top af met de walnoten.

Eetsmakelijk!