KOEWL MEN: Rick

‘Zeg af en toe vooral wat je niet mooi vindt, maar ga niet te veel de discussie aan.’

Een kijk op interieur door de ogen van een man: hecht hij net zoveel waarde aan de toevoeging van geurkaarsen in huis of heeft hij liever een koelkast naast de bank om het leven in één keer écht een stuk makkelijker te maken? Ik zoek het voor je uit, in de nieuwe rubriek: KOEWL MEN!

Mijn eerste interview is letterlijk een thuis wedstrijd, want wie anders zou ik beter kunnen kiezen voor de eerste editie van KOEWL MEN, dan mijn eigen vent? Meteen een goede manier om te kijken of ook ik nadat we al 4,5 jaar samenwonen, nog achter nieuwe meningen kan komen waar ik nog geen weet van had.

‘Schat, ben je er klaar voor?’Ja, ik geloof van wel.’

‘Eerste vraag en laten we deze meteen gevaarlijk beginnen, wat in huis vind jij echt een doorn in het oog en waarom?’Dat witte beeld van een kaketoe. Ik vind hem kitsch. Veel te kitsch. Ik kan er helemaal niets mee. Daarom een sta in de weg. Maar het is al 4 jaar een discussiepunt en hij staat er nog steeds dus ja…’

‘Klopt en hij is al 4 jaar leuk, dus lekker laten staan toch? Is er nog een andere discussie die je niet hebt gewonnen?’Een soundbar onder de tv. Een lelijke, maar functionele soundbar. Als er goed geluid uit moet komen is die groot, opzichtig en aanwezig in de woonkamer. Jij wilt dat niet, dus daarom komen we er niet uit. Dat maakt dat die nog steeds niet hangt, dus jij daarmee eigenlijk de discussie hebt gewonnen…’

‘Waar ben je zelf het meest trots op?’De platen aan de muur. Dit is een soort persoonlijke wall of fame geworden. Is eigenlijk per toeval zo gekomen doordat we niet zo snel een mooie platenkast konden vinden. Toevalstreffer en achteraf heel cool. Ook ben ik blij dat de kunst van mijn opa een prominente rol heeft gekregen in huis. De oude foto van Johan Cruiff is dierbaar en daarmee mijn favoriet.’

‘Wat wordt nu het volgende project?’In het voorjaar zullen we de tuin gaan aanpakken. Deze is op het moment echt nog niet af. We hebben er afgelopen zomer lekker in kunnen zitten door de tegels door te leggen, maar het geheel is nog niet onze smaak. Ook willen we een (nieuwe) schutting plaatsen en de indeling veranderen. Dit staat dus bovenaan ons to-do-lijstje.’

‘Als je alles zelf had ingericht, hoe zou het er dan uit hebben gezien?’Waarschijnlijk had ik zoals het er nu uitziet zelf niet kunnen bedenken. De indeling zou waarschijnlijk wel redelijk hetzelfde zijn, want ons huis leent zich daar ook echt voor. Ik zou wel veel grote boxen neerzetten en tja, toch die soundbar…’

‘Stel, geld speelt even geen rol meer, wat schaf je als eerste aan?’De antwoorden worden een beetje eentonig op deze manier, maar een dikke geluidsinstallatie. Als geld dan toch geen rol speelt, die van Sonos. Ook een nieuwe luie stoel zou ik wel willen uiteindelijk, als vervanging voor de Ikea-klassieker die er nu staat.’

‘Wat komt er in jouw huis echt nooit in?’Roze stoelen. Zoiets heb ik wel eens op tv gezien of bij mensen thuis en dat vind ik zo lelijk. Niet echt nodig, zo vrouwelijk, terwijl je dan samenwoont. Ook van die houten tekstborden met “home is where the heart is” en dat soort meuk komt er hier niet in.’

‘Laatste vraag, heb je nog een tip voor alle mannen die (gaan) samenwonen en voor hun vrouwen zodat ze misschien iets meer rekening met hun mannen kunnen houden?’Zeg af en toe vooral wat je niet mooi vindt, maar ga niet te veel de discussie aan. Laat de vrouw het maar uitzoeken, die weet het vaak veel beter. In mijn geval zeker, ik hoef jou alleen maar een beetje af te remmen soms.’

Absoluut nog dingen gehoord die ik op voorhand nog niet wist. De irritatie betreft de kaketoe was me natuurlijk allang bekend, maar hij staat veels te gezellig om daar iets aan te veranderen. Lief wel, dat hij het toch wel heel erg eens is met mijn smaak ook. Waren er ook antwoorden confronterend? Tja, een beetje wel soms. Ga ik daar in het vervolg dan meer rekening mee houden? Uhm. Hoogstwaarschijnlijk niet…