Oo dennenboom

Kijkje in de kerstboom!

Het hele jaar is ons huis en interieur “on point”. Dat wil ik tenminste zelf graag geloven. Hip, stoer en over nagedacht. Dat wel. Maar. Met kerst is alles anders.

Eindelijk na twee jaar verzamelen kon hij dit jaar voor het eerst worden opgezet: de kerstboom!

In onze vorige appartementen was er geen plek voor en woonde we 3-hoog. Achteraf denk ik nu dat het best gekund had, maar aan de andere kant had ik niet geweten in welke hoek een kleine versie had moeten staan. Ik heb dus even moeten wachten en als een echte sucker-for-Christmas, kan ik zeggen, dat was een hele uitdaging. Des te blijer ben ik nu natuurlijk dat deze groene grote vriend met al zijn bling bling staat te pronken in onze woonkamer!

Noem het een tik, noem het een voorliefde, maar ik deel deze eigenaardigheid volledig met mijn zusje: we sparen vreemde, kleurrijke, over-the-top, kerst-“ballen” in alle vormen. Behalve rond. Gelukkig zie je ze nu veel vaker in de winkel en geeft ons het idee dat het ‘mag’. Maar ook al kwamen we er niet meer mee weg, deze kitsch met hoofdletter “K” is here to stay.

Onze opa en oma hadden vroeger een prachtige boom met gekleurde (vintage!) ballen, ornementen en vogeltjes met verenstaartjes. Uren konden we daar voor zitten staren naar al het mooist terwijl we ondertussen alle kerstkransjes uit de boom viste en ons misselijk aten. Stiekem is het daar allemaal begonnen.

Kerstornementen, collectie Albert Heijn 2017.

Alle “ballen” in onze boom zijn van glas, want hee, anders kan het natuurlijk écht niet hé… De verzameling tot nu toe is met veel kunde en zorg uitgezocht bij verschillende winkels. Zo zie je veel uit de collectie van dit jaar en vorig jaar van de Hema, bijv. de poedel in de pump, de cupcake en de macarons van TopShelf, mintgroene vis van Flying Tiger, Blokker, de groentevoorraad, de hamburger en de hotdog scoorde ik dit jaar volledig onverwacht (en des te leuker) bij de Albert Heijn, de ham, drankflesjes en toch wel de favoriet: de judebox, komen van Sissy-Boy, die nooit teleurstellen met hun kerstcollectie.

Conclusie is wel, er hangen voornamelijk etenswaren en vreemde dieren in de boom, haha!

Kleine tip voor mensen met dezelfde voorliefde (lees: afwijking) koop een paar nieuwe ballen voor de kerst en de rest na de kerst met extra korting. Zo heb ik mijn zinnen nog gezet op een paar pareltjes uit de collectie van de Bijenkorf.

[Click and scroll] Kijkje in de boom: