Binnenkijken: Happy greens

Plant lady is the new cat lady…

Zoals beloofd in een eerdere post, zou ik jullie een rondleiding geven door de planten die ik op het moment in huis heb staan. ‘Op dit moment’ want tja, er kan áltijd een plant bij! Er staan er dan ook nog genoeg op mijn wensenlijstje. Wel heb ik met mezelf afgesproken deze pas weer in het nieuwe jaar mag uitzoeken, omdat ik nu eerst graag plek maak voor de kerstboom…

 

Ik word oprecht heel erg blij van planten en bloemen. Ik doe ook écht heel erg mijn best ze heel goed te verzorgen, maar als ik eerlijk ben, ben ik niet altijd het perfecte plantenvrouwtje. Ik zoek wel bewust naar planten die maar één keer per week water nodig hebben. Lekker makkelijk. Maak ik een rondje door het huis en is het klaar. Ook moet ik opzoek naar planten die minder zon nodig hebben, voor in de woonkamer, want daar gaat mijn Pannenkoekplant het niet overleven. Die staat nu dan ook aan te sterken in de keuken waar die wel het daglicht ziet.

Ik spaar Bambinoplantjes, deze vind ik zo leuk. Ze zijn ook niet duur, dus met elk ritje naar het tuincentrum gaat er wel weer eentje mee. Door hun voormaat kom je bij ons overal in huis tegen, ik vind altijd wel weer een plek! De leukste hangen in magneetpotjes aan de koelkast, deze kreeg ik van mijn zusje voor mijn 26igste verjaardag.

  

Zoals in heel veel gevallen kan ik echt lol hebben van de aanbiedingen die ik ergens tegenkom en voelen als een buitenkansje. Zo kostte onze kokosnootpalm in de keuken maar € 5,99 bij de Lidl en vond ik onze grootste plant –sorry maar de benaming durf ik je niet te geven –  van de woonkamer in de koopjeshoek bij de Intratuin voor € 10,-. Hij leek bijna afgeschreven maar is met een beetje extra liefde volledig opgebloeid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook een paar hangers mochten niet ontbreken. De hangcactus die ik kreeg van lief vriendinnetje Milou is de eyecatcher van onze slaapkamer. Meteen bij binnenkomst hebben we deze leukerd hangen. Nog een paar leuke hangplanten zou ik graag nog aan de collectie toevoegen.

 

 

Heb jij veel planten thuis en welke mag er volgens jou bij de nieuwe aankoop zeker niet ontbreken?