AirBnB in Porto

Alsof je er een weekje woont

In oktober 2015 alweer, gingen wij een week citytrippen in Porto, Portugal. In een eerder reisverhaal vertelde ik al alles over deze heerlijke vakantie, in deze mooie stad. Maar wat nog niet uitgebreid besproken werd, is ons verblijf. Porto was namelijk onze eerste vakantie in een AirBnB appartement en eentje die zo goed is bevallen, dat er daarna nog vele zullen volgen.

Het blijft altijd even spannend, de foto’s zien er mooi uit, maar hoe dicht is “in het centrum” echt bij het centrum en hoe gaat het bij aankomst in zijn werk. Na lang speuren op AirBnB -iets wat ik stiekem gewoon heel leuk vind – besloten we voor de dubbele studio Clérigos Green te gaan. Een appartement dat uitsluitend voor de verhuur wordt gebruikt, met eigen badkamer, keuken en een klein balkonnetje.

De aankomst was goed geregeld. Omdat je één op één contact hebt met de verhuurder wist hij wanneer we zouden landen en dat we ons met een taxi zouden laten afzetten. Hij verwachtte ons dus al en zat al bij de kleine check-in balie op ons te wachten met de sleutels van de studio en een plattegrond van de stad. Na alle trappen -kleine uitdaging met een zware koffer- stond de port in de kamer al op ons te wachten: de vakantie was nu écht begonnen!Clérigos Green is een leuke studio, die door de slimme indeling alles heeft wat je nodig hebt. Ik zou deze dan ook absoluut aanraden aan andere die van plan zijn een tripje naar Porto te maken. Om de prijs hoef je het dan ook zeker niet te laten, want voor een hele leuke prijs per nacht zit je als een koning te rijk! We kozen ervoor om de keuken uitsluitend voor het ontbijt te gebruiken. Dit bleef bij een keertje een eitje bakken en een keer ontbijt op bed. Wel handig zo’n koelkast, om drankjes koel te houden. En ja, ik heb een keer een avond gekookt, maar de vissticks (achtige?) compleet laten aanbakken. Pure tactiek natuurlijk, want hee, op vakantie is er niets leuker dan lekker veel uiteten… Ook heb je meer dan voldoende kast ruimte, een prima formaat bed -ook met onze lengte- en een schone badkamer met wc en douche. Ook al hadden we misschien niet elke dag het allerbeste weer, het balkon was heerlijk voor de momenten dat de zon er wel was.Het meest ideale aan dit appartement is de locatie. “In het centrum” betekend in dit geval écht midden in het centrum. En wat betreft “near the Church of the Clérigos” als we op het balkon stonden konden we de kerk nog net niet aanraken, dus ook dit was niet overdreven. We hebben veel in de stad gelopen en alle straten lopen bult op en bult af. Het is dus extra fijn als je je even kunt terugtrekken in je eigen appartement -met die fles port…- om je benen tussendoor wat rust te geven. Extra ideaal als je daar niet al te ver voor hoeft te lopen. Het allerleukste aan een AirBnB appartement is denk ik toch wel dat je je minder op bezoek voelt, maar veel meer alsof je er een weekje woont. Je verblijft in straatjes die niet volgepropt zijn met toerisme en staat even midden in het -in dit geval- Portugese leven. Heb jij al wel eens een vakantie met AirBnB geboekt? En zo niet, zou je dit na het lezen van deze blog eerder een keer proberen?